3 napos sárgarépa kúra
- 3 kiló!

A sárgarépa-diéta háromnapos, és nem csupán az az előnye, hogy segítségével 2-3,5 kilogrammtól szabadulhatunk meg, hanem az is, hogy csökkenti a koleszterinszintet és eltávolítja a fogkő egy részét.

A sárgarépa karotinjai erősítik az immunrendszert, és egyes vizsgálatok szerint a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepük lehet. A háromnapos répa-diéta alkalmazásával a leadott kilókból körülbelül 1-1,5 kg lesz a zsír, ami igen jó eredmény ennyi idő alatt. Nem szabad azonban gyakran alkalmazni ezt a módszert: a legoptimálisabb havonta egyszer végig csinálni a 3 napot, de aki úgy jobban bírja, az hetente 1 napig is tartja.

A kúra ideje alatt csak sárgarépasalátát lehet enni, reggelire és vacsorára pedig 1 pohár zsíros tejre van szüksége a szervezetnek, hogy a zsírban oldódó vitaminok is hasznosuljanak. 2-3 sárgarépát, 1 almát kell lereszelni, hozzáadni egy kevés citromlevet és 1 kávéskanál mézet. Ha a sárgarépa nagyon zsenge, akkor igen óvatosan kell bánni a pucolással, legjobb kefével megtisztítani, mert pont a héja alatt helyezkedik el sok hasznos anyag.

Naponta 4-szer kell ezt a salátát fogyasztani, emellett ihatunk még korlátlanul sárgarépalét. A zöld tea bőséges fogyasztása is ajánlott. A 4. napon a saláta mellé ebédre pár darab főtt burgonyát és 1 szelet húst együnk, ezután lehet áttérni a rendes étrendre.

 

Előnyök:

A sárgarépa rengeteg hasznos anyagot tartalmaz: aszkorbin- és pantoténsavakat, A, D, E, K, B12, B2 vitamint, és természetesen karotint mint kiváló antioxidánst.
Gazdagon tartalmaz a szervezet számára nem hasznosítható rostokat, amelyek segítenek a méregtelenítésben. Ez a diéta előnyösebbé teszi az ön mosolyát is, mivel a sárgarépa segít eltávolítani a fogkövet, és tisztítja a szájüreget.

Hátrányok:
Vannak, akiknek nehezen emészthető a nagy mennyiségű nyers répa. Esetleg meg lehet próbálkozni azzal, hogy a nagyon finomra reszeljük, vagy megpároljuk.

Legjobb ha lé formájában vesszük magunkhoz!

Azt se felejtsük el, hogy bár rövid a diéta, de betartása nagy önfegyelmet igényel.

forrás

http://www.hazipatika.com