piros-szolo-recept2.jpg

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 kisebb alma
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 dobókockányi vaj
  • 3 marék zabpehely
  • Kb. 50ml víz
  • Kb. 50ml Dr. Steinberger Piros szőlőlé

Díszítéshez:

  • 1 marék szőlő
  • Néhány darab mandula, vagy egyéb olajos mag

Elkészítés:

Az apróra vágott almát a vajon kicsit megfuttatjuk, hogy megpuhuljon. Majd rászórjuk a zabpelyhet és a fahéjat és ezt is egy picit pirítjuk. Ezután felöntjük a vízzel és kevergetve főzzük tovább. Amikor a vizet már felszívta és félig megpuhult a zabpehely, levesszük a tűzhelyről, hozzáöntjük a Piros szőlőlevet, lefedjük és hagyjuk állni kb. 10 percet, hogy a folyadékot teljesen felszívja  és megpuhuljon a zab. Szőlőszemekkel és mandulával díszítjük.

 

Jó étvágyat!