A téli időszakban tipikusak a felső légúti-, és a hurutos megbetegedések. Egy szezonban akár többször is áteshetünk rajtuk és bár immunrendszerünk folyamatos karbantartásával sokat tehetünk a megelőzésért, azért kialakulásukban sajnos az egyéni hajlam és a stresszes életmód is számít. A túlhajtott szervezet fogékonyabb a betegségekre, ezért a vitamin- és ásványianyagpótláson túl érdemes odafigyelni a pihenésre és a megfelelő mennyiségű alvásra is. Különösen igaz ez, ha éppen betegek vagyunk, és akkor is, ha a felépülés szakaszában járunk. Az vitaminok- és ásványianyagok pótlása mellett az első és legfontosabb szabály, ha valamilyen szezonális kór ledöntött a lábunkról, hogy lassítsunk és adjunk időt a szervezetünknek a gyógyulásra.

Tippjeink a teljes gyógyuláshoz:

  • Tartsuk be az orvos utasításait, pihenjünk sokat, fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, és igyekezzünk továbbra is kiegyensúlyozottan táplálkozni.
  • Ha felső légúti megbetegedéssel küzdünk, a kezelés mellett a súlyosabb szövődmények elkerülése érdekében, a legfontosabb teendő az orrüregünk tisztántartása. Mossuk át sűrűn tengeri sóoldattal, majd alaposan fújjuk ki.
  • Használhatunk infralámpát, ami a megelőzés, a kezelés és a felépülés során is hasznos lehet. Melegíti az arcot, így segítheti a gyógyulást és véd a visszaeséstől. Akár naponta kétszer fél órát is használhatjuk!
  • Ha sportolunk, fokozatosan térjünk vissza kedvenc mozgásformánkhoz. Egy megterhelő betegség után a szervezetnek átmenetre van szüksége.
  • A munkánkban se próbáljunk meg már az első könnyebb napon teljes sebességre kapcsolni. Lépésről-lépésre emeljük csak a terhelést és fektessünk nagy hangsúlyt a vitamin- és ásványianyag pótlásra.
  • Szedjünk D-vitamint! Ma, a kutatások szerint 10-ből 9 magyar ember biztosan D-vitamin hiánnyal küzd, holott ez a vitamin jó hatással van a csontokra, és segít kivédeni a fertőző betegségeket is.  Mivel a D-vitamin zsírban oldódik, oda kell figyelni rá, hogy ne lépjük túl a napi bevihető mennyiséget. Ha multivitamint is szedünk, nézzük meg, mennyit tartalmaz, és igazítsuk össze az adagolást!
  • Pótoljuk a C-vitamint, a vasat és a cinket is, hiszen mindhárom elem elengedhetetlenül fontos védekezőképességünk megőrzéséhez és újraépítéséhez is.

Ezekkel a Dr.Steinberger termékekkel támogathatod az immunrendszered:

Immunrendszer erősítő Immun Programunk a felépülés ideje alatt is hatékony támogatást nyújt. A Bio Zöldbúzafű-koktélból, a cinkben és C-vitaminban gazdag Vitesse Az immunrendszer támogatására italból, a 9 féle gyümölcsből készült, magas C-vitamin tartalmú Antioxidánsok léből és a 11 féle vitamint tartalmazó Multi-Fitből álló csomag segít helyreállítani a védekezőképességet.

Új termékünk, az Immun Plus étrendkiegészítő szintén gazdag vitamin- és ásványianyagforrás. Ajánlott mennyisége fedezi egy felnőtt ember C-vitamin szükségletének 100 százalékát és emellett szintén elengedhetetlenül fontos cinket és D3-vitamint is tartalmaz.

C-vitaminban rendkívül gazdag, porított acerolával dúsított Homoktövis gyümölcskészítményünk fogyasztása hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, elősegíti a vas felszívódását, továbbá védi a sejteket az oxidatív stressz ellen.

steinberger-immunero-0208-4.jpg