A vitalitásunk megőrzéséhez a helyes táplálkozás ősszel és télen is nagyon fontos, vigyázzunk arra, hogy ne merüljenek le a tartalékaink. Nézzük, hogyan!

Tippjeink:

  • Fogyasszunk minden nap zöldséget, gyümölcsöt, teljes értékű gabonát, étkezzünk naponta 3-5 alkalommal és minden főtékezés tartalmazzon teljes értékű fehérjét.
  • llyenkor is igyunk eleget! Egy felnőtt embernek naponta minimum 1,5-2 liter folyadékra van szüksége. Zöldség- vagy gyümölcslevekkel hasznosan színesíthetjük a napi mennyiséget.
  • Figyeljünk arra, hogy legyen vitamindús táplálkozásunk. Ősszel és télen fokozott szükségünk van C-, B-, A-, D-vitaminra és vasra. Ezek pótlásában segíthetnek neked a Dr.Steinberger levek, különösen a Multi-Fit és az Eisenblut.
  • Arra is érdemes figyelni, hogy mennyit eszünk, mert télen gyakran többre és nehezebb, akár zsírosabb ételekre vágyunk. Ez azonban elhízáshoz vezethet, ráadásul fáradtabbak lehetünk tőlük. Ha az emésztésednek van szüksége egy kis támogatásra, akkor érdemes kipróbálnod az Aszaltszilva levet.
  • Nem is kérdés, hogy a védekező képességünk megerősítésében az egyik legnagyobb segítség a C-vitamin raktáraink feltöltése. A Vitesse Immun nem csak ezt tudja, hanem cink is van benne, ami a C-vitaminnal együtt hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez és extra vitalitást ad.
  • Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk vasra is szükségünk van. A vasat azonban a szervezet nem tudja előállítani és hosszan tárolni sem. A vörös húsok és a máj vastartalma kifejezetten magas, de a tojás, a mák is jó vasforrás lehet. Gazdagon tartalmaznak vasat bizonyos hüvelyesek, például a lencse, a sárgaborsó, a vesebab, a zöldbab, a zöldborsó és egyes magvak, aszalványok is. A Dr.Steinberger levek közül az Eisenblut-ot és a Piros szőlőt ajánljuk kiegészítéskent.
  • D-vitamin pótlására is szükség lehet ősszel és télen: ezt megtehetjük, ha beépítjük az étrendünkbe a szardíniát, a tonhalat, a tőkehalmáj olajat, a lazacot, a tojássárgáját, a vargánya gombát vagy a májat.

2020-10-15-auswahl-jpeg-37.jpg

  • A hideg őszi-téli időt a bőrünk és hajunk is megérzi. Az A-vitaminban gazdag táplálkozás védi a bőrt, lassítja a ráncképződést, és segíti a bőrsejtek megújulását. Fogyasszunk tejtermékeket, húsféléket, tojást, száraz hüvelyeseket és növényi olajokat. A Multi-Fit itt is segítség lehet!
  • A mentális egészségünkön javít, ha magnéziumban és B6 vitaminban gazdag ételek kerülnek a tányérunkra. A magnézium izomgyengeség és álmatlanság esetén is hatékony, a B6 vitamin pedig segíti a felszívódását. A banánnak, citrusféléknek, a brokkolinak, a körtének, a karfiolnak, az olajos magvaknak és a teljes kiőrlésű gabonaféléknek is magas a magnézium tartalma. Utóbbiak egyben jó B6 vitaminforrások is, de a sörélesztő, a húsok, a belsőségek (máj, vese, szív), valamint a káposzta, a tej és a tojás is gazdagon tartalmazza a magnézium felszívódását segítő vitamint. A Bio céklalevet is jó szívvel ajánljuk!
  • Végül az utolsó tanácsunk: a mozgás és a sport egészségesebbé teszi a szervezetünket, javítja mentális egészségünket és növeli az ellenállóképességet is. Ha pedig ezt a szabadban, a természetben tesszük, akkor könnyebben újratölthetjük a lemerült elemeinket!

istock-1169527977.jpg