Az már egészen biztos, hogy 2020 egy rendhagyó év, amire sokáig emlékezni fogunk. Kihívások, nehézségek, bizonytalanságok kavalkádja. A bizonytalanság és a szokatlan, vagy eddig teljesen ismeretlen helyzetekben talán még egyértelműbb és szinte tapintható, hogy mekkora szükségünk van arra, hogy biztonságot és kiszámíthatóságot vigyünk az életünkbe. Szükségünk van arra, hogy – bármilyen szél is fújjon odakint – megteremtsük és megadjuk magunknak ezeket az apró dolgokat “idebent”, amiknek hatalmas jelentőségük van. Például egy reggeli tea, vagy kávé mellett ülni 5 percet és csak érezni a melegét a tenyerünkben.

A meleg érzete ad egyfajta ellazulást, ölelést, szeretetet, hitet és átjárja egész lényünket.

Úgy érezzük, hogy most egy újabb immunerősítés, vitaminpótlás fontosságára felhívás helyett, álljanak csak itt egyszerűen azok a receptjeink, amik adhatnak néhány ilyen meleg, puha, biztonságot adó pillanatot. Legyen az egy tea, egy az alábbi italok közül, egy forró fürdő, egy radiátoron pihenő kéz, egy meleg takaró, egy melengető ölelés, azt mindenki maga érzi és dönti el.

A lényeg, hogy így vagy úgy, megadjuk magunknak, megkapjuk azt a feltöltő, átmelegítő érzést. A testünkben, a lelkünkben, a szívünkben.

2020.11.17.