Az acerola gyümölcskészítményre számíthatsz, amikor erőt vesz rajtad a fáradtság, a tavaszi levertség. 

A barbadoszi cseresznye, vagyis acerola több, mint 50x annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, mely vitamintartalom azonban az érés folyamata során gyorsan csökken. Épp ezért még zöld formában szüretelik le, és jutattják el a felhasználás helyére. C-vitamin tartalmán túl sok káliumot, magnéziumot, A-, B1-, B2- és B3 vitamint tartalmaz. Sokan azért részesítik előnyben, mert kiemelkedő antioxidáns hatással bír, a kozmetikai ipar is előszeretettel használja. 

Az acerola mintegy öt méter magasra megnövő, lombhullató fa, amely nagy mennyiségű, 1-2 cm. átmérőjű, piros gyümölcsöt terem; ezek puhák, lédúsak, kellemes zamatúak. Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi vidékein, Közép-Amerikában és Jamaikában.

A brazilok a népi gyógyászatban vérzéscsillapításra, szíverősítésre használták. Egy maroknyi friss acerola vagy egy fél csésze frissen kipréselt lé, naponta 2-3 alkalommal meggyógyítja a lázat és a vérhast. Manapság az acerolából bőrápoló szereket készítenek, de jó hatású a vérszegénység, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, reuma és tbc. fertőzés esetében is. Megállítja a szervezetben a szabad gyökök által elindult kóros folyamatokat. 

Fáradtság, és levertség esetén nem csak tavasszal számíthatsz rá!