Ébresztő! Lassan véget ér a téli álom, készülődjünk kívül-belül.

A téli álom után szervezetünk leginkább a fény és a vitaminok hiányától szenved. A napfényben szegényebb, téli időszakban az arra érzékeny emberek folyton levertnek, fáradtnak, erőtlennek érzik magukat. Az úgynevezett szezonális depressziók fő kiváltó oka is az évszakok váltakozása, a téli depresszió megjelenésének hátterében a téli napfényhiányos, hideg időszak beköszöntése áll.

A kevesebb napfény hatására a szervezetünk melatonin hormon szintje megemelkedik, aminek hatására elálmosodunk, szervezetünk felkészül az alvásra. Amennyiben ez túl korán következik be, negatívan befolyásolja az arra érzékeny emberek alvás-ébrenlét ritmusát, és kedélyállapotát. 

A téli depresszió kialakulása nem köthető konkrét dátumhoz. Ez az állapot egy folyamat, ami az elején megállítható, visszafordítható, ha odafigyelünk az említett tünetekre, illetve a szervezetünk jelzéseire. Ilyenkor a vitaminokban dús, friss direktlevek kúraszerű, rendszeres fogyasztása a szervezet számára pozitívan befolyásolhatja az évszakok belső óráját is. 

Az első lépés a felgyülemlett salakanyagoktól megszabadulni. Ebben segíthet a Detox direktlé kúraszerű fogyasztása. Ezt követheti az immunrendszer megerősítése. 

DETOX

Hat értékes gyömölcsből, céklából, macsából és spirulina algából készül ez a különleges és magas minősgű direktlé.
Rendszeres fogyasztása hozzájárul a napi ajánlott zöldség és gyümölcsbevitel eléréséhez. Az acerola rendkívül magas C-vitamin tartalma, valamint az antioxidánsokban kimagaslóan gazdag japán eredtű macsa (porított zöld tea) hozzájárulnak sejtjeink oxidatív stressz elleni védelméhez, és természetesen támogatják szervezetünk kiegyensúlyozott működését.

Az egzotikus maracuja és mangó teszik igazán különlegessé ennek a direktlének az ízvilágát.

 

Forrás: Téli depresszió: somnocenter.hu