ÉVSZAKVÁLTÁS SZÉPSÉGBEN

Amennyiben megterhelő életmódot folytatunk, vagy ha nyugodt az életünk, de káros környezeti feltételek között élünk, a védekezés fontos sarokköve a minél kevésbé feldolgozott, lehetőleg nyers, élő és színes növényi táplálék rendszeres fogyasztása. E mellett is ajánlatos és nem csak tavassszal, a szervezet tehermentesítése, néhány lénap beiktatása. 

Ezzel a szervezet fellélegzik, tisztul, jól érzi magát, miközben feltöltődik vitaminokkal, nyomelemekkel. A bőr simább, a test karcsúbb, a közérzet felhőtlenebb lesz! Minden téren csak nyerhetünk. És ki ne szeretne sugárzó és szép lenni? 

Eredményes és látványos lékúrák

A változást legegyszerűbb a táplálkozás megreformálásával kezdeni. Leginkább táplálkozásunkkal vigyázhatunk magunkra, a méregtelenítésben is fontos szerepe van annak, Legeredményesebbek a léböjt kúrák, amelyeket csak teljesen egészséges emberek végezzenek! Dr. Oláh Andor nagy tekintélyű és nagy tudású orvos-természetgyógyász a következő léböjtkúrát ajánlja gyümölcsökkel: „1-2-3 napon, maximum egy héten keresztül 2-4 óránként igyunk meg 2 dl friss nyers gyümölcs- vagy zöldséglevet. Egyszeri alkalommal vagy zöldség, vagy gyümölcslevet igyunk, a nap folyamán váltakozhat a gyümölcs- és zöldséglé. A léböjtkúra kitűnő betegségmegelőző, egészségerősítő módszer, a szerveket kíméli, a szervezetet tisztítja.

Cékla, a segítőtársunk

Tisztító napok során fontos a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása. Mindenki számára hasznos, tápláló, segítő étel a cékla, különösen ajánlott a céklalé, mely koncentrált formában juttat a cékla minden jótékonyságához. Épp ezért ajánlatos heti 1-2 alkalommal a nyers céklalé fogyasztása mindenkinek.Kitűnő vérképző, rákmegelőző, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatású, emellett sok ásványi anyag van benne. Kellemetlen ízét enyhíthetjük almával, naranccsal. Az alma egyébként is ajánlatos a méregtelenítő kúra alatt béltisztító és immunerősítő tulajdonsága miatt. Csökkenti a káros koleszterin szintjét is.

Tisztító teákkal támogassuk

Méregtelenítő szerveink a vese és a máj. Gyógyteákkal tisztíthatjuk ki ezeket a fontos szerveinket. Ha erre a célra használjuk őket, reggel éhgyomorra kell egy csészével meginni. Készíthetünk  házilag is tisztító teakeveréket: csalán, aranyvessző, erdei málnalevél és bodzavirág legyen egyenlő arányban benne. Négy-hat hétig igyuk napi egy csészével, ennyi idő alatt kitisztul a szervezetünk.