Hozzávalók 1 személyre:
- 1 kisebb alma
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 dobókockányi vaj
- 3 marék zabpehely
- Kb. 50ml víz
- Kb. 50ml Dr. Steinberger Piros szőlőlé
Díszítéshez:
- 1 marék szőlő
- Néhány darab mandula, vagy egyéb olajos mag
Elkészítés:
Az apróra vágott almát a vajon kicsit megfuttatjuk, hogy megpuhuljon. Majd rászórjuk a zabpelyhet és a fahéjat és ezt is egy picit pirítjuk. Ezután felöntjük a vízzel és kevergetve főzzük tovább. Amikor a vizet már felszívta és félig megpuhult a zabpehely, levesszük a tűzhelyről, hozzáöntjük a Piros szőlőlevet, lefedjük és hagyjuk állni kb. 10 percet, hogy a folyadékot teljesen felszívja és megpuhuljon a zab. Szőlőszemekkel és mandulával díszítjük.
Jó étvágyat!