Hozzávalók 1 személyre:
- 1 adag főtt köles (mi így készítettük el: 40g=1/4 csésze kölest, 3szoros mennyiségű (~180ml) folyadékban - fele víz, fele rizstej - puhára főztünk, ízlés szerint még lehet hozzákeverni 1tk. mézet és néhány csepp citromlevet)
- 2db füge
- 1/2 őszibarack
- 100 ml Dr. Steinberger Fekete Berkenyelé
- 2 csapott tk. útifű maghéj
Elkészítés:
A fügét, az őszibarackot alaposan összeturmixoljuk a berkenyelével, majd hozzákeverjük az útifű maghéjat és kicsit hagyjuk állni (10-15 perc), hogy pudingszerű állagot vegyen fel.
Amikor ez megvan, akkor fogjuk és ezt a krémes, pudingos gyümölcs masszát rákanalazzuk a kölesre.
Egyéb elkészítési alternatívák:
Ezt a masszát rétegezhetjük, vagy keverhetjük zabkásával, tejberizzsel/grízzel, vagy akár natúr joghurttal is.
Egészségünkre!