feketeberkenye-recept2.jpg

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 adag főtt köles (mi így készítettük el: 40g=1/4 csésze kölest, 3szoros mennyiségű (~180ml) folyadékban - fele víz, fele rizstej - puhára főztünk, ízlés szerint még lehet hozzákeverni 1tk. mézet és néhány csepp citromlevet)
  • 2db füge
  • 1/2 őszibarack
  • 100 ml Dr. Steinberger Fekete Berkenyelé
  • 2 csapott tk. útifű maghéj

Elkészítés:

A fügét, az őszibarackot alaposan összeturmixoljuk a berkenyelével, majd hozzákeverjük az útifű maghéjat és kicsit hagyjuk állni (10-15 perc), hogy pudingszerű állagot vegyen fel.

Amikor ez megvan, akkor fogjuk és ezt a krémes, pudingos gyümölcs masszát rákanalazzuk a kölesre. 

Egyéb elkészítési alternatívák:

Ezt a masszát rétegezhetjük, vagy keverhetjük zabkásával, tejberizzsel/grízzel, vagy akár natúr joghurttal is.

Egészségünkre!