A receptek kitalálásakor a Dr. Steinberger Meggy nektárral szemeztünk egy darabig, aztán egyszercsak eszünkbe jutott egy nosztalgikus íz, amit jó pár évvel ezelőtt Németországban kortyolgattunk. Lehet másnak is ismerős lesz a német fantázianév: Ki-Ba, azaz Kirsche-Banane, magyarul Meggy-Banán. Az ital lényege az volt, hogy meggylé és sűrű, krémes banánpüré volt egymásra rétegezve, amit aztán össze-vissza kavargatott az ember, és egy nagyon kellemes gyümölcsitalt kapott a végére.

Örömmel jelentjük, hogy az italt újra álmodtuk, kicsit megbolondítottuk, és nagyon finom lett. ;)

meggy-recept2.jpg

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 kisebb banán
  • 1/2 dobókockányi gyömbér (ízlés szerint variálható)
  • 1 kisebb nyári alma (most van szezonja)
  • 100 ml Dr. Steinberger Meggy nektár

Elkészítés:

A banánt, az almát és a gyömbért összeturmixoljuk alaposan (ha szükséges egy pici vizet löttyintsünk hozzá). Sűrű, krémes püré a végeredmény. Egy pohárba töltjük a banánpürét, majd óvatosan ráöntjük a Meggy levet, és kész is van. 

Egészségünkre!